Dienstverlening Kind en Gezin

Vanaf 1 juli gaat Kind en Gezin terug verder met haar preventieve dienstverlening voor medische, psychopedagogische en sociale begeleiding en ondersteuning. Dit betekent dat alle contacten ook opnieuw fysiek kunnen doorgaan. Vanaf 1 juli kunnen ouders hun afspraken terug maken of wijzigen via het portaal van Kind en Gezin.

 

Het bevolkingsonderzoek borstkanker wordt gefaseerd terug opgestart

Na de heropstart van de Bevolkingsonderzoeken Baarmoederhals- en Dikkedarmkanker op 11 mei gaat nu ook het Bevolkingsonderzoek Borstkanker gefaseerd terug van start.

Tijdens de voorbije weken werden alle mammografische eenheden gecontacteerd om na te gaan of ze in veilige omstandigheden terug screeningsmammografieën kunnen nemen. Ze hebben de gepaste maatregelen genomen om veilig gefaseerd terug op te starten.

Het Centrum voor Kankeropsporing start met het verzenden van uitnodigingsbrieven, en de eerste afspraken zijn voorzien vanaf 29 juni. Iedereen kan ook nu tijdens Corona in alle veiligheid deelnemen aan het Bevolkingsonderzoek Borstkanker. Hiervoor zijn maatregelen getroffen in de mammografische eenheid en rekenen we ook op de medewerking van de deelneemsters. Meer informatie vind je op onze website www.borstkanker.bevolkingsonderzoek.be.

De vrouwen die een afspraak hadden tussen 16 maart en 28 juni worden met voorrang ingepland. Zij krijgen hiervoor een nieuwe uitnodigingsbrief met een nieuwe afspraak. Aangezien de beschikbaarheid van afspraken erg kan verschillen door de diverse maatregelen die genomen werden om veilig te werken, zal de uitrol echter niet overal even snel kunnen gaan.

In de ziekenhuizen is ook voldoende capaciteit om bijkomende onderzoeken uit te voeren na een afwijkend screeningsresultaat.

 

Betalen met payconiq in tijden van Corona

Door de coronacrisis vragen wij om indien mogelijk zoveel mogelijk de Payconiq app te gebruiken om te betalen na de consultaties. Als de app nog niet op je smartphone staat, graag thuis eerst installeren. (bij registreren eenmalig toestelletje homebanking bank nodig )

Het is voor de artsen heel makkelijk als patiënten elektronisch betalen, dan zijn er geen contacten met cash geld. Graag vermelden  voor het afsluiten van de consultatie dat u zo zal betalen!

Zowel op consultatie als op huisbezoek is deze betaalwijze mogelijk. Alvast heel erg bedankt om hiermee rekening te houden!

Dank,

Lidy/Sarah/Charlotte

Corona-steeds mondmasker aandoen in de dokterspraktijk aub!

-bij luchtweginfecties opbellen naar de praktijk aub! Niet zomaar langskomen naar de praktijk! (koorts, hoesten, keelpijn, neusverkoudheid)

-ook voor andere consultaties sowieso eerst opbellen naar de praktijk. (er zijn reeds geruime tijd geen vrije consultaties meer!)

-gelieve afstand te houden met anderen in de praktijk en kom bij voorkeur alleen!

-voor consultaties in de praktijk met kinderen gelieve slechts 1 begeleider, broers en zussen thuislaten-om zo weinig mogelijk contacten te creëren in de huisartsenpraktijk.

-Indien u voorschriften nodig hebt voor uw chronische medicatie, bel gerust de praktijk op in de voormiddag. Dan kunnen we een afspraak voor u boeken in de praktijk. 

-bij het betreden en verlaten van de praktijk graag handen ontsmetten, ook een mondmasker dragen aub!

-raak zo weinig mogelijk aan in de praktijk.

-betaal zoveel mogelijk elektronisch.

 Voor meer info : https://www.info-coronavirus.be/nl/