Aba Ieper-nieuwe reeks start op 14 mei 2024

ABA Ieper

Op 14 mei  start er alweer een nieuwe reeks van ons Ambulant Behandelprogramma Alcohol.

Op onze website vindt u een zelftest (https://www.aba-ieper.be/nl/ik-en-alcohol#block-382) die u een eerste indicatie geeft als uw cliënt in aanmerking komt voor ons programma.
Het samen met uw cliënt doorlopen van deze test, is vaak al een eerste stap.
Ook psycho-educatieve informatie voor cliënten en familie over verslaving is op onze website beschikbaar.

Inschrijven of verdere informatie: telefonisch op het nummer 057 23 91 35 of via mail t.a.v. Ilse Hostyn (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Getuigenis uit een vorige ABA-reeks:

<< Ik had inmiddels wel geleerd dat er een groot verschil is tussen de “ik-die-gedronken-heeft” en de “ik-die-nuchter-is”. Geen enkel glas smaakte nog naar plezier, wel naar wroeging, naar schaamte, naar vernedering. Ik ben verslaafd… Na vele omwegen kom ik eerder toevallig op ABA uit…
We zijn nu enkele maanden verder. Op mijn kalender krijgen de nuchtere dagen een V-tje, de dagen met alcohol een X. Er staan alleen nog V-tjes. De ene dag motiveert de andere… >>

“Marc” schrijft het: de ene dag motiveert de andere. Lees zeker de ganse getuigenis van “Marc” en nog vele anderen eens na op onze website. We zijn blij dat steeds meer mensen de stap zetten. De ene getuigenis motiveert de andere… De eerste ABA-reeks van het nieuwe werkjaar is alweer halverwege en meer dan waarschijnlijk zal ook deze reeks de start zijn van een aantal positieve verhalen.

We laten je dan ook graag weten dat bgin februari de volgende ABA-reeks alweer van start gaat. Getuigenissen kunnen lotgenoten motiveren om ook de stap te zetten (https://www.aba-ieper.be/nl/ons-programma). Geïnteresseerden kunnen zich steeds aanmelden via de website. We nemen dan snel contact op voor een eerste oriënterend gesprek. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )

ABA-TEAM Ieper

 

 

Thema-avonden voor familie en naasten van mensen die kampen met een alcoholprobleem

Zorgt jouw alcoholgebruik voor problemen in je omgeving?
Leef je samen of ben je bevriend met iemand die overmatig drinkt?

 

Kom dan naar onze ABA thema-avonden vanaf 14 mei

  Je krijgt er antwoord op vragen als:

Wat is een alcoholprobleem en waarom blijft iemand zoveel drinken?
Is drinken met mate nog haalbaar?
Wat zeg ik tegen mijn omgeving?

Daarnaast kan je ook laagdrempelig ervaringen delen met andere deelnemers.
Twee therapeuten met ruime ervaring in de thematiek staan in voor de begeleiding.

  

Praktische informatie

Mensen die kampen met een alcoholprobleem brengen max. twee volwassen gezinsleden of naasten mee.
Je kunt ook individueel deelnemen.

De reeks bestaat uit vier bijeenkomsten, telkens op dinsdagavond:

14 mei "Ben ik nu verslaafd?"
28 mei "Gewoontes veranderen is niet eenvoudig"
11 juni "Samen werken aan een nieuwe levensstijl"
25 juni"Vertrouwen geven en krijgen"

19.00 - 20.30 uur
Locatie: Gastenkwartier, PZ Heilig Hart, Poperingseweg 16, 8900 Ieper

Totaalprijs €10 per persoon voor de 4 avonden samen.

    

Twijfel je of wens je meer info? Bel dan 057 23 91 35

 

 

 

 

 

Vlaamse week van de valpreventie (van 22 t.e.m. 26/4)

Regelmatig bewegen is op elke leeftijd belangrijk. Naast het onderhouden van je fitheid verkleint regelmatig bewegen ook de kans op vallen, stress, obesitas, kanker en heel wat andere ziektes en aandoeningen. Ook op hoge leeftijd is bewegen de boodschap! Doe routineklusjes of andere huishoudelijke taken rechstaand, integreer korte wandelingen in je dag, stel haalbare doelen en kies vooral voor beweging die je graag doet en daardoor ook zal volhouden.

Lokale dienstencentra De Klaproos en Ten Patershove werkten een boeiend programma uit waarin je 5 dagen lang op een ludieke en actieve manier meer te weten komt over valpreventie.

Het programma bestaat uit 3 delen die je al dan niet op een actieve manier heel wat weetjes en info over valpreventie kan bijbrengen. Alle sessies zijn gratis, schrijf je wel in voor de infosessie en escaperoom.

-Bewegingswandeling: een wandeling boordevol gymnastiekoefeningen en weetjes in de tuin van LDC De Klaproos (Beerstraat 36-Vladslo): 

*per 4 a 6 personen

*van 10 tot 12u en van 13u30 tot 16u

-ong. 30 min./activiteit

-infosessie: Mobiel Kwestie maakt je wegwijs in het landschap van mobiliteitshulpmiddelen en tegemoetkomingen  (LDC Ten Patershove, Maria Doolaeghestraat 2a, Diksmuide)- op 24/4 om 14u

-Escaperoom: los de raadsels op, leer bij over valpreventie en ontsnap zo snel mogelijk uit de kamer. Een unieke ervaring! (LDC De Klaproos)

*23 tem 26/4

*per 4 a 6 mensen

*van 10u tot 12u en van 13u30 tot 16u

-ong. 30 min/ activiteit

 

Meer info via patricia.azou@wzccassiers.be of tenpatershove@diksmuide. be, 051 43 44 34 of 051 79 32 80 

 

Stichting tegen Kanker roept op om 1 maand niet te roken

De kans dat je als roker slaagt om te stoppen met roken, is groter als je gesteund wordt. Door 1 maand te stoppen, verhoog je bovendien je kansen om definitief te stoppen met factor 5! Door deelname aan de Buddy krijg je als roker extra steun: tips via o.a. e-mail en sociale media, een Facebookgroep gemodereerd door tabakexperten én een gratis steunpakket.

https://buddydeal.be/nl