Wachtdienst

Tijdens het week-end en bij afwezigheid ’s avonds (vanaf 19uur) kan u voor dringende problemen terecht bij de dokter van wacht via onderstaande centrale oproepnummers:

algemeennummer

Er is een goede samenwerking tussen de collega’s onderling. De wachtdoende arts brengt steeds verslag uit van je oproep.

Dringend? Bel de huisarts!

Spoedgevallen worden vaak overbelast door vele aandoeningen die even goed kunnen verholpen worden door uw huisarts. Zo verliest de spoedarts veel tijd. Tijd die bedoeld is voor de levensbedreigende aandoeningen. De taak van de spoedarts.

Vandaar ook dat de overheid besliste remgeld in te voeren voor patiënten die niet eerst via de huisarts ‘passeerden’. Zo worden immers ook vele onnodige onderzoeken vermeden.

Als patiënt is het moeilijk in te schatten wat nu dringend is of niet. Vandaar dat uw huisarts een eerste, goede raadgever is.

Telefonisch kan al snel ingeschat worden hoe dringend iets is. Dan kunnen meteen ook de nodige afspraken gemaakt worden. Bied je je beter meteen aan op consultatie waar alle materiaal voorhanden is? Is het toch beter dat de arts meteen tot bij jou komt? Bel je beter meteen het nummer 112? Kan al behandeling opgestart worden telefonisch en gebeurt nadien een nazicht bij je thuis?

Allemaal vragen die dan al een antwoord krijgen en je wat rustiger kunnen maken.

Verzwikkingen, hechtingen, duizeligheid...het zijn maar een paar voorbeelden van aandoeningen die makkelijk door de huisarts kunnen opgelost worden. Als huisarts kennen we je situatie, je medicatie en voorgeschiedenis. We kunnen veel klachten dan vaak ook beter inschatten.

Het is evident dat acute, dringende zaken voorrang krijgen. Ook als je gevraagd wordt naar de praktijk zelf te komen. Je huisarts is dus je dichtstbijzijnde spoedafdeling.

Wachtpost

Sinds 01/01/2019 is de wachdienst voor Diksmuide aangepast.

Alles wordt geregeld vanuit het nummer 1733. Daar krijgt u duidelijke informatie over waar u zich kan aanbieden. Voor de inwoners uit Diksmuide met de hulp van de operator. Voor de inwoners van buurgemeenten mogelijks via een antwoordapparaat. U wordt telkens uw postcode gevraagd. 

Ook tijdens de week kan u op dit nummer informatie krijgen over de arts met wachtdienst. 

Tijdens het week-end en de feestdagen mag u zich ook op eigen houtje aanbieden op de wachtpost: Ieperse Steenweg 99, Veurne (tegenover AZ West). 

Voor meer informatie verwijzen we u door naar www.hijw.be

Denk er aan steeds uw identiteitskaart bij de hand te hebben!

In iedere praktijk is er een folder ter beschikking met de praktische informatie. 

Gezien wij allen regelmatig een zaterdag beschikbaar dienen te blijven voor de wachtpost, zullen er op zaterdagvoormiddag geen raadplegingen of huisbezoeken meer kunnen geboekt worden binnen het huisartsen netwerk Kwarts. Iedere praktijk op zich kan beslissen aantal mensen te zien. Doch we organiseren het niet meer volgens beurtrol vanuit het netwerk. Voor verdere info kunt u zich richten tot uw huisarts. 

Wachtdienst Oogartsen regio Ieper

De oogartsen van wacht in de regio Ieper kun je contacteren op het telefoonnummer: 057/ 33 43 00

Wachtdienst Tandartsen

0903 39969
Enkel voor spoedgevallen
Enkel Weekends en feest- en brugdagen
tussen 9.00 en 18.00 uur
oproep: 1,5 euro per minuut