Corona virus-richtlijnen-info.

-bij luchtweginfecties opbellen naar de praktijk aub! Niet zomaar langskomen naar de praktijk! (koorts, hoesten, keelpijn, neusverkoudheid)

-ook voor andere consultaties sowieso eerst opbellen naar de praktijk.

-gelieve afstand te houden met anderen in de praktijk en kom bij voorkeur alleen!

-voor consultaties in de praktijk met kinderen gelieve slechts 1 begeleider, broers en zussen thuislaten-om zo weinig mogelijk contacten te creëren in de huisartsenpraktijk.

-Indien u voorschriften nodig hebt voor uw chronische medicatie, bel gerust de praktijk op in de voormiddag. Dan kunnen we een afspraak voor u boeken in de praktijk. 

-bij het betreden en verlaten van de praktijk graag handen ontsmetten, ook een mondmasker dragen aub!

-raak zo weinig mogelijk aan in de praktijk.

-betaal zoveel mogelijk elektronisch.

 Voor meer info : https://www.info-coronavirus.be/nl/

Beste allen,

Ter info de conctactgegevens voor mensen van Diksmuide met hulpvragen (boodschappen bvb..)
o 051 79 30 00
o Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
o https://www.diksmuide.be/coronavirus


Mensen zijn die willen toetreden tot het korps vrijwilligers kunnen zich melden bij Charlotte Vallaeys in het LDC
Tel 051/793280 of op
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

PERSBERICHT

11 maart 2020

Dit zijn de maatregelen om verspreiding van Corona in te dijken in Diksmuide:

Na overleg deze ochtend met gouverneur Carl Decaluwé en de burgemeesters en noodplanningsambtenaren van West-Vlaanderen neemt Diksmuide een aantal maatregelen. We blijven de richtlijnen volgen van de hogere overheden. Een overzicht:

Paniek is hoegenaamd nog steeds niet nodig. We nemen een aantal initiatieven om onze inwoners in eerste instantie te beschermen, maar willen ook ons gezondheidssysteem vrijwaren. Tot en met 31 maart geldt tot nader order een formeel verbod op indoor evenementen waar meer dan 1.000 deelnemers worden verwacht. Hiervoor stelde de gouverneur een provinciaal politiereglement op, wat wij ook strikt volgen. Momenteel zijn in Diksmuide geen dergelijke evenementen gepland. Er worden dus geen evenementen afgelast op ons grondgebied. Alle voorstellingen in CC Kruispunt kunnen ook blijven doorgaan zoals voorzien.

Dienstencentrum gesloten tot en met 13 april
Burgemeester Lies Laridon besliste zonet in samenspraak met schepen Jan Van Acker om het lokaal dienstencentrum Ten Patershove voorlopig te sluiten tot en met 13 april. Alle clubwerkingen worden dus voorlopig opgeschort om besmettingen te vermijden. Ook de dorpsrestaurants (waarvan de volgende is gepland op 17 maart in oc Ten Bercle) worden voorlopig geannuleerd. Cultuurcafé De Bolletjes is een consessie, hier leggen wij geen verbod tot sluiting op. Een organisatie of vereniging die een zaal heeft gereserveerd in het dienstencentrum of cultuurcentrum kan de eigen activiteit wel laten doorgaan.

Sociaal restaurant wzc Yserheem sluit tot en met 13 april
Ook het sociaal restaurant en de cafetaria van woonzorgcentrum Yserheem sluiten tot nader order de deuren. De keuken en cafetaria blijven enkel open voor de eigen bewoners. In het woonzorgcentrum zijn geen vermoedens van besmetting met Corona bij bewoners, personeel en vrijwilligers. Hier volgen we dus verder de richtlijnen die het Agentschap Zorg en Gezondheid ons doorgeeft en voeren we de nodige interne communicatie hierrond.

Gemeentelijk onderwijs
Wat het eigen gemeentelijk onderwijs betreft, volgen wij de richtlijnen op van het Ministerie van Onderwijs. De scholen blijven dus open en focussen zich op hun kerntaak: lesgeven. Opendeurdagen en schoolfeesten worden voorlopig uitgesteld.

Reguliere werking blijft zoals anders
De stadsdiensten blijven open zoals gebruikelijk.

Algemene tips
We geven graag nog mee dat paniek absoluut niet nodig is. Laat het gezond verstand spreken en volg zeker de volgende tips op.

Als voorzorgsmaatregel
• Was regelmatig je handen
• Bedek je neus en mond als je hoest/niest
• Vermijd nauw contact met personen met luchtwegaandoeningen zoals niezen en hoesten of draag bij contact een mondmaskertje.
• Tracht in goede conditie te blijven
• Panikeer niet

Bij infectie, wanneer iemand grieperig wordt
• Handel zoals bij een gewone griep
• Verwittig de huisarts als je vermoedt dat het om een Coronabesmetting gaat
• De huisdokter beslist vervolgens welke andere maatregelen genomen moeten worden.

Meer info
Heb je bepaalde vragen over deze initiatieven, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..