Vorming: bouwstenen voor een evenwichtig leven

Vorming voor volwassenen.
Bouwstenen voor een evenwichtig leven: training in aandacht, denken en assertiviteit
Waar: Heilig Hart- Poperingseweg 16- 8900 Ieper
De reeks “bouwstenen voor een evenwichtig leven” omvat 8 avondsessies van telkens ongeveer 2 uur.

Tijdens het eerste deel leer je hoe je ‘mindful ‘ in het leven kunt staan, m.a.w. hoe je je aandacht kunt richten op de realiteit van het moment, om die beter te leren herkennen en accepteren. Negatieve gedachten kunnen psychisch onwelbevinden in stand houden. Inzicht in de band tussen gevoelens, gedachten en gedrag doet ons beter omgaan met deze negatieve gedachten.
Op een interactieve manier wordt dit inzicht gecreëerd in onze denkpatronen. In groep wordt er stil gestaan bij hoe we neutrale tot positieve gedachten kunnen nastreven.
In het tweede deel van de reeks bouwen we hierop verder. Centraal staat dan het thema: hoe kan je beter voor jezelf opkomen zonder een ander te kwetsen? Hoe kan je adequaat uiting geven aan wat er in je leeft? De klemtoon hierbij ligt in grote mate op trainen van het assertieve vaardigheden. In de sessies wordt hiertoe een vijfstappenplan voor een assertieve reactie aangeboden. Dit vijfstappenplan biedt kapstokken om je op je eigen maat beter te leren uiten. Verder wordt er gewerkt a.d.h.v. oefeningen, die zowel tijdens de sessies als tussen de bijeenkomsten door in de praktijk gebracht worden.
Elke deelnemer ontvangt een gedetailleerde werkmap. Hierin zijn een samenvatting van elke sessie, voorbeeldoefeningen en notitieruimte terug te vinden.
Deze vorming/training richt zich tot iedereen die zich wil trainen in denken, aandacht en assertiviteit, om dit in de gewone dagdagelijkse situaties van zijn eigen leven toe te passen: werk, gezin, relatie, vriendenkring, …. .
Het aantal inschrijvingen is beperkt. Voorafgaandelijk kennismakingsgesprek is vereist.
Mensen met een hulpvraag omtrent specifieke psychische problemen, die minder rechtstreeks verband houden met het denken en assertiviteit, verwijzen we graag naar andere kanalen om hun hulpvraag te beantwoorden.
Trainers
Ivan Adriaen, psycholoog-cognitief gedragstherapeut
Kyra Olivier-psycholoog-cognitief gedragstherapeut i.o.
Wanneer
De reeks omvat 8 avonden, van 18u30 tot 20u45
21/4, 28/4, 5/5, 12/5, 19/5, 26/5, 2/6, 9/6
Je kan inschrijven via www.surpluskwadraat.be
Zoek via rubriek ‘programma activiteiten’ en klik op ‘voor een evenwichtig leven: training in aandacht, denken en assertiviteit. Om in te schrijven wordt gevraagd om je te registreren of aan te melden.
Dit kan tot 10/4/2020. Daarna zal een van de trainers je contacteren voor een korte individuele kennismaking. Dit is een voorwaarde om tot de reeks toegelaten te worden.
Kostprijs: 216 euro (72 euro sociaal tarief)
Inclusief kennismakingsgesprek, deelnamen aan de 8 sessies, werkmap.
De inschrijving is pas definitief na het kennismakingsgesprekken en de overschrijving.